Moj popis blogova

petak, 12. kolovoza 2011.

TAKO SE TO RADI..

Prodajem stan-to znaju vrapci na grani,a i šire.
Čudi me kako me niko iz Vlade nije nazvao...


Kako kod mene ništa ne može biti pojednostavljeno,iako se silno trudim u svezi toga,tako ni ovaj "proces"ne zaostaje.
Ljudi,koji ga kupuju,izuzetno su poštena i korektna obitelj,koja nema iskustva sa mašinerijom administacije,osobito bankarske.
Potrudila sam se pojasniti neke stvari i pripremiti ih na moguće zapreke,ali kako to u životu biva,dok ne okusiš nešto,nisi siguran je li po tvojoj mjeri..
Ali,ovdje zasad bar,nije problem banka,već posrednik u kupnji,a to je javni bilježnik.

To vam je osoba,koja je dala svoju ponudu za posredovanje u kupnji stana,sa VELIKIM obećanjem da će riješiti SVE,ali doslovno!!

Dakle,ne samo pisanje ugovora i ovjera istog,već i prikupljanje dokumentacije,vezane za nekretninu,kao što to obično rade Agencije(ili su radile!!).
Kada sam predložila da najprije napiše predugovor o kupnji,iz opravdanih razloga,gospođa je izričito inzistirala na UGOVORU.
Ok.
Tu počinju problemi..
Diplomatski je pokušala navući ih da sami skupljaju dokumentaciju,i dijelom je uspjela...
Neću reći da je to i ok ,ali jest ljudska osobina da što manje radiš,a da ti se što bolje plati!!
Prvi istinski problem je bio prvi ugovor.

Čitajući ga,uočila sam da nedostaju neki dijelovi,bitni za banku(iskustvo!),stavila sam primjedbe,koje se gospođi nisu sviđale,ali ih je prihvatila,mada nerado, shvativši da su opravdane.

Kako nisam stručna osoba za takve stvari,nisam baš sve provjeravala,pa se ubrzo pokazalo da nam hitno treba ANEKS ugovora,jer dotična stručnjakinja jednu stavku ugovora uopće nije napisala niti primjereno,a kamoli stručno.

Radi se o stavci koja govori o tome da se iz kredita kupca vraća kredit prodavatelja(moj),kako bi se skinula hipoteka,a da bi ista mogla biti upisana na ime kupca.
To bi trebalo biti sve,ali nije..
Navedeno je sve osim onog što treba...i da se diže kredit,cijena eura po sredini  Rohatinskog..ma svega i svačega,brojeva najviše.
..kao da ona radi obradu kredita!
Od potrebne stavke ni s!

Aneks pisan skoro 40 minuta...uz moje uporne opaske.. 

Ma nisam mogla zamisliti da po 4.puta dođem opet na isto mjesto..ovo danas je treći ispravak ugovora,koji je pisala STRUČNA I OVLAŠTENA osoba!
 Rad te iste osobe je naplaćen još kod prvog ugovora,platili ga kupci mog stana, a danas je dodatno naplaćen aneks,iako je pisan zbog greške  ovlaštene osobe,a ne klijenta!
Nisam mogla ostati ravnodušna!
Prigovorila sam,i to oštro,pred ostalim klijentima,rekavši bi bilo pošteno da "svatko plaća svoje greške ",no samo je okrenut drugi obraz za šamar,ali lova je uzeta!!
************************************************************************
Nakon svega,kupac stana i ja odlučimo otići na kavu,i ja pogledam-na mom autu "čestitka"-račun za dnevnu kartu-drugo ime za kaznu-,jer nisam u roku odmah platila parkirno mjesto!!
Ne'š ti sreće..
****************************************************** 
Ako ova priča može biti poanta,onda bi trebala izgledati ovako:

Ukoliko zakoračite svjesno u područje koje vam je nepoznato,a potrebno  je iz nekog razloga, naoružajte se najprije znanjem,da vas ne "veslaju",strpljenjem da "veslanje" izdržite i puno love da to "veslanje" platite..
I  IMAJTE  FIGU  U  DŽEPU ...
Broj komentara: 10:

 1. Sve se meni pari daš ti opet zaglavit u dotične i da ista namirno radi te greške - malo jon bilo love, prvi put (jedna cila plaća dosta dobra čak!) Laku ti noć još jednon prijo!

  OdgovoriIzbriši
 2. Draga moja tebi je uvijek veselo! Ne možeš se požaliti da ti je ikad dosadno i da se možeš opustiti. Uvijek se nađe netko tko te drži pod sada već kroničnim stresom. Samo treba izdržati.... a ako već ne možeš, istresi višak na one koji ti ga stvaraju ;)).... bit će ti malko lakše... Vidiš da nema neke koristi od toga da budeš uvijek uviđavna i ljubazna...
  -Ellen-

  OdgovoriIzbriši
 3. Boze Brodjo,ima li nesto na ovome svijetu da ti ide glatko?Ovo je vec i za Kafku previse.

  OdgovoriIzbriši
 4. Ajme meni, pa treba završiti pravo, da bi sklopio jedan normalan ugovor kod bilježnika! Ulazak u njihove prostorije i pozdrav "dobar dan" se naplaćuje, a kamo li da nešto trebaš, npr. ovjeru preslike nekog dokumenta... Bilježnici su uvedeni kako bi postojala još jedna "institucija" koja nam stavlja ruku u džep. Što se tiće parkiranja, to ti se zove sreća, sunce im poljubim i onima koji ostavljaju te ceduljice... a šta'š moraju i oni nešto raditi i zaraditi, kako bi mogli bilježniku platiti... To se zove "vrzino kolo"... Uh ljuta sam i ja, a mogu misliti kako si ti... Ipak ti ostavljam pozdrav i smješak :)

  OdgovoriIzbriši
 5. kako da te nađem na FB?

  OdgovoriIzbriši
 6. Treba se naoružati sa strpljenjem ili po mogućnosti iskljućiti mozak - Ionak će nas do kraja uništiti!! Zorislav Vidaković

  OdgovoriIzbriši
 7. @Anonimac-potpiši se,kako da znam tko je postavio pitanje...mada slutim,ali..

  OdgovoriIzbriši
 8. Brođo, svi ti događaji, nepravilnosti, nestručnost i sl. su nažalost naša svakodnevnica. Čovjek pop..... a najgore od svega je što ništa ne može promijeniti, samo se mrcvariš od Poncija do Pilata. Znači, uspijela si prodati stan i okrećeš novu stranicu, slutim sve pozitivno =)))

  OdgovoriIzbriši