Moj popis blogova

subota, 2. travnja 2011.

RITUALI

 Negdje sam pročitala da Kinezi jedu pse i puno pljuju.Neznam je li to kod njih zbog pasa,ali znam da bih tu teoriju mogla pobiti i to pravim adutima.
Kod nas se ne jedu psi,bar ne koliko ja znam,pa se pitam zašto naši muškarci pljuju okolo,ne gledajući ni vrijeme ni mjesto!?
Naučili od Kineza???
Ne vjerujem,jer u u ovih svojih 52 ljeta,jeseni,zime i proljeća života,vidjela sam pljuvače svih starosnih doba,različitog stupnja obrazovanja...dakle svih fela.

Šetajući danas,malo sam promatrala ljude oko sebe,volim to.
Možda je to fetiš,ko zna,ali može se svašta zanimljivog vidjeti.
Ipred mene su išla dva dečkića-12-14g.i nešto mudro raspravljala.
U jednom trenu,jedan od njih, da bi dojam njegove misli bio efektniji,okrene glavu udesno i pljune u dalj!
Da je samo samo malo desnije zakovrnuo glavu,njegova pljuca bi tresnula ravno u mene.
Promijenila sam smjer hodanja,jer jedino tako mogu izbjeći taj "strasni" čin,moleći Boga da ne naiđem na neku drugu skupinu i tako dođem kući popljuvana,ni kriva ni dužna...

Taj tren sam pomislila:
-Ma koji je vrag tim muškima!?
Bezbroj puta sam imala priliku vidjeti ih,dok su zapišavali ograde ili bandere,kako usput taj čin zaslađuju pljuvanjem u drugom pravcu...
Samo nisam otkrila odnosi li se taj ritual i na pišanje u gaće..
Na koga li misle tada???
Na tzv,prijatelje?
Na punice??
Na susjeda,koji sa ženom pije kavu??
???
Ili je to samo još jedan ritual muškosti,na koji im nitko nije skrenuo pažnju da može biti pogibeljan po slučajne prolaznike!?
Pljuvanje je, ponekad, poželjan čin:
-Ne urek'o se,kako je lijep,puj,puj!
-Zašto pljuješ okolo po meni!?
-Pljuni, pa zaljepi!
-Ovime si mi mi baš pljunuo u lice!!
Ima toga još,ali ipak,čuvajte se da ne ostanete popljuvani,na ovaj ili onaj način! 

Broj komentara: 10:

  1. Valjda misle da su muškarci ako pljuju. To im je kao muževno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ova anonimna sam ja: Jednog dana starovječna....al ne snalazim se kod tebe s komentiranjem

    OdgovoriIzbriši
  3. haha napisala sam starovječna umjesto sredovječna

    OdgovoriIzbriši
  4. Prijo, to ti u nas dođe nešto ka kulturna baština, kulturno nasliđe... Jednon san vidija, a negdi i napisa, mlađeg čovika, lipo skockana u odilu s kravaton i dva laptpića na ramenima, kako nasrid ulice ispuhuje nos prstima, a onda ga briše gornjin dilon dlana!

    OdgovoriIzbriši
  5. Snaš Brođo kak ti nije jasno da svako ko pojede govno... pljucka po cilom šoru...

    OdgovoriIzbriši
  6. üh uh a ja kad god naiđem na kakvu pljuvačku na ulici mislim da ću izbaciti ne samo želudac iz sebe već i sve unutarnje organe! Gnjusno! Lijepi pozdrav tebi prijateljice, i po mogučnosti, drži razmak ipred sebe barem dva metra od drugih.... onako iz preventive od slučajno dolutalih pljuvački! :P

    OdgovoriIzbriši
  7. To ni meni nije jasno. Bilo bi dobro da se skuplja kuna po pljuci pa da vidiš para.

    OdgovoriIzbriši
  8. Teta, ja mislim da si ti u dobranom klimaksu. Vidis, ja Bubimir ti hrekćem i lijevo i desno i usridu i utorak,pa baš je to lipo. Jest da malo serem, a pogotovo sad....poz....ja u miru svi u Bubi..miru!

    OdgovoriIzbriši
  9. Čuj, već dugo u Zagrebu nisam vidjela "muškarčine" da pljuju, što je bilo moderno u vrijeme kada sam bila mlada... Valjda se nešto promijenilo u metropoli. U svakom slučaju treba se čuvati bilo kakvog pljuvanja... :))))

    OdgovoriIzbriši
  10. Muško sam, imam fakultetsku diplomu i povremeno pljunem. Sa svog balkona, dva kata iznad volta, ali samo kasno u noći kad me niko ne vidi i kad je bonaca u zraku jer kad je vitar, nema kontrole putanje. Ovako je ravno, slobodan pad s visine od par metara s ubrzanjem od 9.81 metarusekundinakvadrat i "splat!". Možda to radim isključivo tako zato što je Galileo umro na dan kad mi je rođendan, pa je izvedba njegovog slavnog eksperimenta s pljuvačkom umisto olovnom kuglom simbolično izražavanje onoga što mislim o bilo kakvoj inkviziciji, o ljudima koji koče znanje i napredak da bi ostali na položaju... A zapravo mi se samo skupi u ustima između dva dima duvana pa mora van. Fiziološki je! Pet plus ti dajem za ovaj post, secirala si baš ka Seinfeld.
    I pozdravljam puno iz mumificiranog ST-a!

    OdgovoriIzbriši