Moj popis blogova

utorak, 22. siječnja 2019.

2019-ta

Red bi bio zabilježiti početak još jedne godine,tek da ostane za sjećanje bar.
Doduše,kasnim preko 20 dana,ali važno da je počela,pa sad kako bude.
Meni je je ona kao "okruglica",jer uz to što sam sama po sebi okruglasta,zaokružuju se i godine ,a ove će biti prvih 60.
Doduše, ne osjećam se onako kako sam svojedobno doživljavala ljude u tim godinama,ali činjenice su neminovne-postala sam najstarija u službi..dobro,ne baš doslovno,jedna kolegica je starija mjesec dana,ali to mi je slaba utjeha.
Jedan kolega mi je čestitao 126-ti rođendan,čak je jednom liječniku "podvalio" gospođu kao moju školsku,a bila je 1919-to godište.Čovjek se zabrinuo kako je žena tako "propala",a i začudilo ga da  nisam skrenula pažnju na to da ju poznam...
No,to je ona vedra strana mog posla i ekipe s kojom radim,  uvijek me oraspolože i nedaju da posrćem.Raditi u hitnoći je kruh sa devet kora,ali ima i svoje lijepe strane,osobito ako su suradnici korektni,tolerantni,nasmijani,neopterećeni...

Život je kratak, prekrši pravila. Oprosti brzo, ljubi polako. Voli istinski. Smij se nekontrolirano i nikada nemoj žaliti za ničime što te nasmijavalo.

Mark Twain

O 2018-toj neću,godina kao većina prethodnih,malo uspona,malo padova,sve u svemu rezultat neriješen,pa neka kao takva i ostane u ropotarnici.Ništa nije vrijedno da se vraćam unazad,osim onoga što nosim u svojoj nutrini kao vlastitu vrijednost,kao osobno bogatstvo.
Neke prijatelje sam izgubila,valjda su to bili tzv.prijatelji,kakvih imamo svi.
Uvijek,kad pomislim na to,sjetim se izreke Duška Trifunovića,čovjeka poznatog po pisanju pjesama za Bijelo Dugme i još mnoge popularne pjevače iz moje mladosti:
-Lako je umrijeti nama prostacima,teško je ostati živ,okružen mrtvacima.
No,uprkos svemu,ne mogu se požaliti na one istinske,koji me nikada ne puštaju da budem ni sama,ni osamljena...
Moja posebna sreća je moja Mala prijateljica,sada već učenica 7. razreda,odlikašica,vrhunska plivačica ,ponosna na svoje medalje,a ja ponosna na nju i bez tih medalja.Što god život donio,vjerujem da će znati naći pravi put i da će time usrećiti one ,kojima je najbitnija.
Što će dalje život donijeti neznam,ali ni ne želim znati,draž je u iznenađenjima,kakva god bila.

Život nije samo imati dobre karte, već i dobro odigrati čak i kad su loše.

Jack London
                                                                                                                                                                                         

1 komentar:

  1. Lijepo si to napisala :)
    60 je odličan broj kad si zdrav !
    Uživaj u radu, druženju-i mi uživamo s tobom!

    OdgovoriIzbriši