Moj popis blogova

subota, 26. rujna 2015.

PROTEKCIJE

Ovaj pojam bi trebao imati pozitivan predznak,ali je postao poput robe,koja se često nosi i pere, pa izgubi svoju kvalitetu i pohaba se.
Postao je otrcana fraza...
U našem svijetu taj pojam se koristi kao postupak za brže rješavanje statusa zapošljavanja,sudskih postupaka,kod postupaka plaćanja kazni,dobivanja bržih termina u zdravstvu...nema čemu ne služi.
Poznanstvo i veza su u našim glavama neophodni u svakom segmentu života,pa i kad se vadi krv u laboratoriju,ili čeka u Hitnom prijemu...
Na ovu temu me potakao komentar na fb kako će se sad vidjeti ko ima jaču protekciju-riječ je o natječaju za prijem stažera.
Moja iskustva sa tim i takvim protekcijama nisu uopće pozitivna.
Mora da sam razlog ja osobno,ili da moje protekcije nisu bile "prave",ali nikada nije upalila nijedna,a usput su se izrodili problemi.
Nedavno sam počela rješavati problem sa kreditom u banci.
Kako sam se uvjerila odavno da mi je sve brže redovnim putem,tako sam i krenula.
Međutim,kako ništa nije baš tako jednostavno,naravno da su se i ovdje zakotrljali neki neriješeni,stari problemi.
Treba mi potvrda o bračnom statusu,obzirom da živim sama,jer da imam bračnog partnera,morao bi mi biti jamac,ovako jamac ne treba...?!
Priložim rješenje o rastavi braka,kad ono nije ovjereno 15 dana nakon isteka prava na žalbu,pa time ni pravovaljano.
Nije pravovaljano 30g?!

Pojma nisam imala,jer mi to rješenje nije trebalo nikada.
Ok,odem u Sud,ovjera obavljena za 5 minuta.
Sad treba rodni list,na kojem to piše.
Svega  mi,pojma nisam imala da bračni status piše na rodnom listu!
Odem u Županiju,podnesem zahtjev,kažu doći će rješenje o upisu u registar na kućnu adresu sljedeći tjedan,a za sve ostalo treba oko 15 dana,pa s tim papirom dođite da potpišete da se odričete prava na žalbu.
Kakvu žalbu,za nešto što sama tražim?
Ali,napravih to,i s tim u drugu sobu po rodni list.
Ljubazna Gospođa me priupita koliko mi je to hitno?
Odgovorila sam iskreno da nije pitanje života i smrti,ali da mi je rješavanje kredita već započeto i da brzina rješenja ovisi o tom komadu papira.
Gospođa me pogleda ,pa upita:
-Možete li pričekati 15 minuta?!?

Jesam li dobro čula...15 dana ili 15 minuta?!
-Ma 15 minuta!-reče Gospođa.
U toj pauzi sam nazvala Bankara i javila radosnu vijest,na što on reče da odmah,čim dobijem papir dođem.
Hoće li mi itko vjerovati ako kažem da sam po dolasku u banku,bila ponuđena kavom od strane Bankara?!
Ne bih ni ja vjerovala da nisam doživjela!
Hoće li mi itko vjerovati da osobno ne poznajem niti Gospođu iz Županije, niti Bankara?!
Hoće li itko vjerovati da za sve ovo niko nije intervenirao,dakle nije bilo famozne protekcije na naš način?!
************************************************************************
Razlog zašto pišem gospođa sa velikim G i bankar sa velikim B, jest njihova profeisonalnost,ljudskost i empatija.

Hvala im.

Ovo pišem jer sam i dalje uvjerena da postoje ljudi,koji rade po savjesti,koji ne padaju na niske pobude,a istovremeno su strogo profesionalni.
Vjerujem čak i u to da su takvi većina,što god tko mislio...






Broj komentara: 5:

  1. Lakše se živi kada znaš da još ima ljudi koji rade svoj posao kako treba :)

    OdgovoriIzbriši
  2. čestitam na kreditu,,i bez-protekcionizmu,,,ja iskreno uskoro isplaćujem 2 komada pa ako do smrti uspijem bar još jedan dići,,pogotovo sad kad čitam kako sve ide glatko,,možda meni uz kavu dadu i keksić,,ps.tvoj fizy

    OdgovoriIzbriši
  3. Želim se zahvaliti DR ALABI, čovjeku koji mi je pomogao popraviti svoj brak i učinio da me muž više voli, ako imate bilo kakav bračni problem, bolest, duhovni problem na poslu, on vam može pomoći da to riješite, možete ga kontaktirati izravno na -Email- dralaba3000@gmail.com, možete mu poslati i Whatsapp/viber na ovaj broj +1(425) 477-2744. on je prava osoba da vam pomogne oko vašeg bračnog problema, želim vam sve najbolje.

    OdgovoriIzbriši
  4. zdravo prijatelju, zovem se Isabella Ethan, liječnica sam i imam 45 godina. Molimo pročitajte moje pravo životno svjedočanstvo, imam pozitivnu namjeru da će ova informacija pomoći nekome tko pročita ovaj članak, u roku od dva dana obnoviti raskinuti brak i povratiti izgubljenu ljubavnu vezu. Nakon godina veze s Ethanom, prekinuo je sa mnom, učinila sam sve što sam mogla da ga vratim da me voli, ali sve što sam učinila bilo je uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema njemu , pitao sam ga sa obećao sam svemu što sam imao, ali je odbio. Objasnio sam problem svojoj kolegici na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavnom čarobnjaku koji bi mi mogao pomoći da mu vratim ljubav, ali ja sam tip osobe koja nikada nije mislila da dio ljubavnih čarolija postoji ili djeluje, ja nisam imao izbor, ali da isprobam, poslao sam e-mail kanalu spellcaster i rekao mi je bez problema da će sve biti u redu prije tri dana, da će se moj bivši vratiti prije tri dana, bacio je komadić ljubavne čarolije u zrak i začudo drugi dan je bio oko 3.00 ujutro. Bivši ljubavnik me nazvao na mobitel, bila sam toliko iznenađena što sam se javila na telefonski poziv i sve što je rekao je da mu je toliko žao zbog svega što se dogodilo da je želio da mu se vratim jer me toliko voli. Bio sam tako sretan i tako smo počeli živjeti sretno zajedno. na ovaj način ga možete kontaktirati ako vam zatreba pomoć možete ga kontaktirati na ovu email adresu:dralaba3000@gmail.com ili ga kontaktirati na whatsapp/viber na ovaj broj: +1(425) 477-2744 ... :) . . :) .. :) .. :) .. :). . :)

    OdgovoriIzbriši