Moj popis blogova

utorak, 22. siječnja 2019.

2019-ta

Red bi bio zabilježiti početak još jedne godine,tek da ostane za sjećanje bar.
Doduše,kasnim preko 20 dana,ali važno da je počela,pa sad kako bude.
Meni je je ona kao "okruglica",jer uz to što sam sama po sebi okruglasta,zaokružuju se i godine ,a ove će biti prvih 60.
Doduše, ne osjećam se onako kako sam svojedobno doživljavala ljude u tim godinama,ali činjenice su neminovne-postala sam najstarija u službi..dobro,ne baš doslovno,jedna kolegica je starija mjesec dana,ali to mi je slaba utjeha.
Jedan kolega mi je čestitao 126-ti rođendan,čak je jednom liječniku "podvalio" gospođu kao moju školsku,a bila je 1919-to godište.Čovjek se zabrinuo kako je žena tako "propala",a i začudilo ga da  nisam skrenula pažnju na to da ju poznam...
No,to je ona vedra strana mog posla i ekipe s kojom radim,  uvijek me oraspolože i nedaju da posrćem.Raditi u hitnoći je kruh sa devet kora,ali ima i svoje lijepe strane,osobito ako su suradnici korektni,tolerantni,nasmijani,neopterećeni...

Život je kratak, prekrši pravila. Oprosti brzo, ljubi polako. Voli istinski. Smij se nekontrolirano i nikada nemoj žaliti za ničime što te nasmijavalo.

Mark Twain

O 2018-toj neću,godina kao većina prethodnih,malo uspona,malo padova,sve u svemu rezultat neriješen,pa neka kao takva i ostane u ropotarnici.Ništa nije vrijedno da se vraćam unazad,osim onoga što nosim u svojoj nutrini kao vlastitu vrijednost,kao osobno bogatstvo.
Neke prijatelje sam izgubila,valjda su to bili tzv.prijatelji,kakvih imamo svi.
Uvijek,kad pomislim na to,sjetim se izreke Duška Trifunovića,čovjeka poznatog po pisanju pjesama za Bijelo Dugme i još mnoge popularne pjevače iz moje mladosti:
-Lako je umrijeti nama prostacima,teško je ostati živ,okružen mrtvacima.
No,uprkos svemu,ne mogu se požaliti na one istinske,koji me nikada ne puštaju da budem ni sama,ni osamljena...
Moja posebna sreća je moja Mala prijateljica,sada već učenica 7. razreda,odlikašica,vrhunska plivačica ,ponosna na svoje medalje,a ja ponosna na nju i bez tih medalja.Što god život donio,vjerujem da će znati naći pravi put i da će time usrećiti one ,kojima je najbitnija.
Što će dalje život donijeti neznam,ali ni ne želim znati,draž je u iznenađenjima,kakva god bila.

Život nije samo imati dobre karte, već i dobro odigrati čak i kad su loše.

Jack London
                                                                                                                                                                                         

4 komentara:

 1. Lijepo si to napisala :)
  60 je odličan broj kad si zdrav !
  Uživaj u radu, druženju-i mi uživamo s tobom!

  OdgovoriIzbriši
 2. Živite u Europi i širom svijeta, a zajam vam treba do kraja godine. Kontaktirajte nas automatski. Imamo vrlo atraktivne uvjete.
  E-adresa: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 3. KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zapala sam u financijsku situaciju u travnju 2020. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam.
  Nude sve vrste zajma koje nude
  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom ............., Poslovni zajam ........ Dug kredita .......
  Studentski zajam .........., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ......., kredit tvrtke .............. itd
  E-pošta .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je David Wilson financijski zajam mjesto na kojem ga možete uputiti, samo mu recite da ja gospođa Linda McDonald usmjeravam vam sreću ................... ....

  OdgovoriIzbriši
 4. zdravo prijatelju, zovem se Isabella Ethan, liječnica sam i imam 45 godina. Molimo pročitajte moje pravo životno svjedočanstvo, imam pozitivnu namjeru da će ova informacija pomoći nekome tko pročita ovaj članak, u roku od dva dana obnoviti raskinuti brak i povratiti izgubljenu ljubavnu vezu. Nakon godina veze s Ethanom, prekinuo je sa mnom, učinila sam sve što sam mogla da ga vratim da me voli, ali sve što sam učinila bilo je uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema njemu , pitao sam ga sa obećao sam svemu što sam imao, ali je odbio. Objasnio sam problem svojoj kolegici na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavnom čarobnjaku koji bi mi mogao pomoći da mu vratim ljubav, ali ja sam tip osobe koja nikada nije mislila da dio ljubavnih čarolija postoji ili djeluje, ja nisam imao izbor, ali da isprobam, poslao sam e-mail kanalu spellcaster i rekao mi je bez problema da će sve biti u redu prije tri dana, da će se moj bivši vratiti prije tri dana, bacio je komadić ljubavne čarolije u zrak i začudo drugi dan je bio oko 3.00 ujutro. Bivši ljubavnik me nazvao na mobitel, bila sam toliko iznenađena što sam se javila na telefonski poziv i sve što je rekao je da mu je toliko žao zbog svega što se dogodilo da je želio da mu se vratim jer me toliko voli. Bio sam tako sretan i tako smo počeli živjeti sretno zajedno. na ovaj način ga možete kontaktirati ako vam zatreba pomoć možete ga kontaktirati na ovu email adresu:dralaba3000@gmail.com ili ga kontaktirati na whatsapp/viber na ovaj broj: +1(425) 477-2744 ... :) . . :) .. :) .. :) .. :). . :)

  OdgovoriIzbriši