Moj popis blogova

srijeda, 5. prosinca 2012.

NAPREDAK...

 Život u Brodu je jedna tako krasna stvar.
Imate priliku sve znati i vidjeti,pa i zrak koji udišete.

Tako vas niko ne može prevariti i reći da ne dišete,kad vi znate da dišete,a to još i vidite prostim okom,da ne govorim o *prostom* nosu,koji to što oči vide,on i osjeti.Kroz koju godinu ćemo imati i stvarne pokazatelje-na gradskom groblju sv.Lovre...

Šta da vam kažem,eto, ako uz to radite u bolnici,to je još divnije!!Uređuje se,osuvremenjuje,ali mozgove nekih niko da refrešira.
Umreženi smo,pa u 21.stoljeću smo,zar ne!?
Sve se unosi u komp,ali još uvijek idemo po lab.nalaze po 100 puta dnevno,kao i kad sam bila mlada sestra,jer gospoda,koja održavaju program,misle da sestrama ne smiju biti dostupni nalazi pacijenata,pa nam je lozinkom onemogućen uvid je li taj nalaz gotov ili ne.
Vama,s druge strane vrata to izgleda malo čudno,jer vi kad čekate,čekate samo svoj nalaz,a mi vaš i nalaze još bar 20-30 ljudi!!
Pokašala sam to pojasniti informatičarima,ali taj detalj ne dopire do njih,jer njima je svejedno gdje rade,rade sa strojevima.Kad god sam zvala jer je nešto zablokiralo,uvijek sam dobila prigovor da čekam,jer gospon održava 200 kompjutera-to ti je posao!To što mene pred vratima Hitnog prijema za vrat hvata 30-tak ljudi,njima je nebitno!

Ovih dana je bilo pretumbavanje mog radnog mjesta,zbog preuređenja prostora i stvaranja jedinstvenog hitnog prijema,ali nitko se nije udostojio staviti nekakve smjernice-putokaze za pacijente.Stavljala sam ih sama..

Zaštitari i portiri se ne miču iz svoje bajtice,jer bilo bi previše posla za njih da pitaju ljude kuda idu i što trebaju i tako ih usmjere.Jedan je čak došao do mene,jer ima problem:već 3 auta je morao zaustaviti da se ne vozaju po bolničkom dvorištu i pokazati im gdje trebaju ići!!
Od organizatora se nitko nije sjetio da objavi na radiju,ili tv-u gdje se nalaze službe za hitan prijem!!
Eto,to smo mi...


Inače,hvala na pitanju,dobro sam.Bolje nego sutra...
Malo sam pauzirala od fb,ali do nekih ljudi ne mogu drugačije,pa sam se morala vratiti.
Ali samo pod jednim uvjetom:niti ću čitati,niti lajkati jer je to red,već samo ono što mi *sjedne*-to sam obećala sebi.Jer,morate priznati,stvarno ima svašta-od vrijeđanja,do molitvi,a o grupama  da ne pričamo,u koje me stavljaju bez pitanja i pristanka,pa do ponavljanja istih stvari po sto puta!!

KOLIKO GOD NE BIO U TRENDU,BLOG JE IPAK,ZAKON!!



Broj komentara: 7:

  1. Blog je zakon. Kod mene malo puno problemi, malo puno lijenost ... na Blogu = 0. Pozdrav Brodjo.
    garavica

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni nešto nije jasno s nalazima . Zašto uopće čekati nalaze, zar to ne treba doktor "dohvatiti" na kompu ??? Nadam se da ćeš biti bolje sutra i svaki dan :) A blog je ZAKON! Fejs mi dođe kao nužno zlo, haha.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bea-treba!!Ali tako može dr.u općoj.U hitnom prijemu je drugačije:Liječnik pregledava dolazeće pacijente,određuje pretrage,a sestra se brine da nalazi budu što prije moguće gotovi i poturi ih pod nos doktoru,tako ga obavijesti da tog pacijenta može završiti...inače bi dr.neprekidno buljili u komp,puno više nego inače,a i ovo sad je već previše,ne zbog posla,već što je veći problem ako nisi unio nešto u komp,nego da nisi pogledao pacijenta..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda bi trebali jednog potrčka koji bi se brinuo da sve dođe kamo treba. Sestre Mislim da sestre imaju previše obaveza.

      Izbriši
  4. Ona gornja slika je prestrašna... grrrr, a što se tiče ostaloga, ni kod nas nije bolje. Doduše, duuuugo nisam bila na hitnoj (a nadam se i da neću), pa ne znam kako funkcionira, ali sam primjetila i da smo mi, pacijenti u mnogočemu krivi za neke nesporazume i naročito gužve. Ipak ŽIVJELO 21. STOLJEĆE! Kada sam bila mlada, mislila sam da ga neću ni doživjeti, jer mi je to bilo daleko, a da sam znala da će biti ovako "dinamično" ne bih vjerovala. Otkako imam novi lap ima me svuda jer brzo dođem, ma kako da sam kao osoba usporena... Pozdrav i kiss :)

    OdgovoriIzbriši
  5. a ja te već mislila pitati zašto te nemam kao Fb prijatelja.... Bitno da si ti nama živa i zdrava a ostalo nije toliko važno imati Fb profil ili ne... Pozdrav draga! :******

    OdgovoriIzbriši
  6. Sta ce covijeku zdravlje i cisti zrak, uglavnom da ima posao i...DOKUMENTACIJU!:( Najvazniji su crno-bijeli Pacijenti...na papiru/comp.; a ako ostane vremena mozemo se pobrinuti i.....za bolesne osobe!! :(
    Nama labor posalje fax,(za slucaj ako dok`s nestignu pogledati u comp.) te imamo opet...crno na bijelo nalaze za gurnje pod nos, a i mi "radnu terapiju" sortiranja istih u akte! ...iako nam je uvid "cak" omogucen!....sta jos reci? O fejsu,..hmm..za mene praktican nacin komunikacije s obitelji i prijateljima sirom svijeta. Naravno ima prednosti i nedostataka, kao i skype, e-mail, fax ili prije x godina telefon, pa i pismo! Koristim sve meni interesantno, ostalo bar kod fb jednostavno pogasim. Blog je Blog!! :) Ima dusu, koju cine svi kreativni aktivni Blogeri, poput tebe draga Brodjo!:)...ocito svima nama pasivnim,vrlo zanimljivu ili srodnu! Pozdravic i nek´ti svaki dan bude bolji od juce i ljepsi od danas! :) ...jednokrili Andjel

    OdgovoriIzbriši