Moj popis blogova

subota, 25. veljače 2012.

UPORNOST

Ne napisah ništa već dugo.
Sve bih sad ovo,pa ono,pa onda mi se čini besmisleno,i tako prođe vrijeme.
Htjela sam na blog staviti chat sa svojim blog-prijateljem GEROM ,ali kad sam otvorila gmail,skužim da je isključena povijest...Očito je da veza mene i povijesti nije baš u nekoj ljubavi,kad ju ne uvažavam..pa neka mi bude-eto mi sad..
A lijepo su me u školi učili da je to vrlo važna stvar..
Nema veze,neće mi on zamjeriti,ali se nadam da ćemo ipak popiti kavu na Brodskom korzu!
Ono što je me potaklo da pišem jest moja borba sa jednim operaterom(da ne reklamiram besplatno!),u vezi raskida ugovora.
Nešto sam o tome već pisala na predhovim postovima,ali uglavnom,problem je bio u mom preseljenju u drugi stan,pa time i prebacivanje kompletnih usluga dotičnog.Obavijestili su me da ta usluga košta 500 i nešto kn,s tim da mi ne garantiraju mogućnost televizije,zbog opterećenosti mreže protokom podataka.
Tu su počeli problemi i ja sam,onako iznervirana višemjesečnom prodajom i problemima oko stana, zatražila raskid ugovora,i uložila pismenu žalbu mailom!
Za taj postupak su mi poslali račun od 1495kn-dakle,naplaćuju svaki mjesec do isteka ugovora-6.mjesec 2012.g!
Opet slijedi moj pismeni prigovor mailom,ali i razgovor sa službom za korisnike,koje baš i nisam štedjela,mada u svemu tome,oni su najmanje krivi!
Rezultat svega je da su UVAŽILI moj prigovor i otpisali navodni dug!
Ovako napisano u par rečenica izleda lako,ali košta živaca i čekanja.
Ipak,neka bude primjer svima,koji se s razlogom osjećaju oštećeni,da ostanu uporni u svojim nastojanjima da ih nitko ne magarči!

Drugi događaj je vezan za inkasatora,kojeg sam zadnji puta vidjela prije 10g,.kad sam uselila u prodani stan,tada iz istog razloga kao i sada-nisam HRT-u prijavila promjenu adrese!!
I to u roku od 15 dana!
Kako tv pretplatu plaćam trajnim nalogom od početka,smatram da adresa nema nikakve veze više,ma gdje stanovala,ali gospodin me nema na popisu,pa se brine da ne plaćam.
Nakon žustre rasprave,a bila je zaista žustra da su susjedi otvarali vrata,rekla sam dotičnom da znam da on zarađuje za kruh,ali ne plaćam pretplatu da me nedjeljom uznemiravaju kojekakvi dosadnjakovići,kojima je problem zatražiti od matične kuće popis građana,koji plaćaju trajnim nalogom,i tako sebe ograditi od ovakvih osoba,kao što sam ja!Kad mu bude hrt poslao popis dužnika,a na njemu budem ja,neka pozvoni,a do tada neka "sjaši"..i zalupim vrata!!
Dakle,ta naša neorganizacija i dezorganizacija je tolika,da nam ni sto Europa neće pomoći!!
Dvadeset godina plaćam trajnim nalogom,i isto toliko godina hrt ne daje tim ljudima popis osoba,koje bi trebali zaobići..
Nadam se da se više neću seliti,ali čisto me strah da će me i na onom svijetu najprije dočekati inkasator iz istog razloga...

Broj komentara: 8:

 1. Malo sam "pročeprkala" i ostala zapanjena na koje sve načine nam uzinaju novac. U svim segmentima. Razrađeno je do savšenstva. Pozdrav brodjo. garavica

  OdgovoriIzbriši
 2. što reči? Trebali bi reči: ništa nas ne smije ili ne može iznenatiti... ali ipak na kraju to ostanemo... Bitno da si ti riješila svoj roblem ;)! Pozdrav draga! -Ellen-

  OdgovoriIzbriši
 3. Ma, di bi ti ja moga zamirit išta? Ali to sam samo ja, za ekipu iz redakcije ne mogu garantirat, da si im od sada na crnoj listi jer da im nije jasno kako si uopće mogla i pomislit na objavljivanje mojih baljezgarija u cjelosti. Navodno se spremaju potegnit do Broda na jedan razgovorčić s tobom, ne znam dalje ništa, dali su mi zabranu na ikakvu komunikaciju s njima. Dakle, drž se!
  Moram ti reć da zbog ovog uvaljivanja trajnog naloga o sjahanju imaš od mene veliki rispekt! Ma, nek sjaše svi inkasatori dok se itam između Nove TV i RTL-a. Imam ja jednu sličnu priču i glede moje strukovne komore, ali neću sad o tome.
  I slažem se s onim o EU, a zašto mislimo da će nam ona mest kuću, ni dalje mi nije jasno....

  P.S. Ako ti dođu oni luđaci, s njima isto ko i s inkasatorom, samo takav jezik oni razume!

  OdgovoriIzbriši
 4. E i mene inkasator naljutio. Isti slučaj s promjenom adrese od tridesetak godina :)))
  A da treba biti uporan, treba . Oni na početku odmah sve žalbe odbijaju i samo traže pare. Dobro je što se možeš žaliti i dalje. Košta to živaca , ali svi bi trebali biti uporni pa bi se možda nešto i promijenilo.

  OdgovoriIzbriši
 5. Brodjo, svaka ti čast na rješavanju situacija sa našim lopovskim ustanovama. Imaš petlju, a drago mi je što si uspjela jer si u pravu! Pozdrav
  P.S. Kod kuće sam gotovo stalno, javi mi se kad može kavica i čekam te!
  Žubor vode

  OdgovoriIzbriši
 6. Bravo...tako treba rješavati stvari, biti uporan....:)
  Pozdrav iglice

  OdgovoriIzbriši
 7. Hrabro,moja Brodjo!

  OdgovoriIzbriši
 8. A što ti se to desilo s blogom ???

  OdgovoriIzbriši